LOGIN
Complete
toolset
voor iedere
choco-kunstenaar

Origine chocolade - productdetails

Slechts enkele cacaoplantages ter wereld oogsten cacaobonen die aroma’s en smaken bieden met een uitzonderlijk karakter. Dit noemen we origine chocolade. Ze zijn gemaakt met cacaobonen afkomstig van een specifiek land of regio. Net als wijn kan de smaak van deze chocolade lichtjes veranderen afhankelijk van de oogst.

Callebaut heeft een range unieke couverture chocolades ontwikkeld met deze bijzondere cacaobonen. Elke chocolade heeft een uitzonderlijke smaaksensatie en aromatisch karakter - als gevolg van de bodem, het klimaat en de omgeving waar deze bijzondere cacaobonen groeien. Het onthult de aardse, bloemige, fruitige en kruidige tonen van de cacaobonen. Deze chocolades hebben een uitgesproken smaakprofiel en zijn een grote bron van inspiratie voor chefs en hun creatieve expressie.

Hoe origine chocolade te gebruiken

Origine chocolades zijn perfect om mee te experimenteren in bestaande recepturen. Als u een zeer specifieke chocoladesmaak wilt toevoegen aan uw chocoladecreaties, kunt u de standaard pure of melkchocolade in uw recepten vervangen door een origine chocolade. Denk aan pralines, ganaches of brownies. U kunt bijvoorbeeld de n°811 of 70-30-38 vervangen door Madagascar of Sao Thomé om een ganache te maken met een intense chocoladesmaak en bijzondere fruitige tonen.

Callebaut heeft de Chocolizer App ontwikkeld, waarmee u gemakkelijk uw persoonlijke smaak kunt matchen met verschillende (origine) chocolades. U kunt zelf spelen met de bekende smaakprofielen; bitter, fruitig, zoet, zuur etc. Op basis van uw voorkeuren selecteert de App een bijpassende chocolade voor u. Ook toont het welke ingrediënten goed bij een bepaalde chocolade passen. Een handige & leuke tool, als u niet precies weet welke chocolade u moet kiezen. U kunt de App downloaden in de Appstore van uw smartphone of bekijken via:
http://chocolizer.callebaut.com/nlnl/
    • Extra bittere chocolade met een sterk fruitige smaak en aroma van rode thee
    • Artikelnr. 9053723
    • 80,1% cacao
    • 4 x 2,5 kg Callets
    • Fruitige melkchocolade met tinten van karamel en groene thee
    • Artikelnr. 9070241
    • 32,6% cacao
    • 4 x 2,5 kg Callets
    • Intense melkchocolade, toetsen van hazelnoot en licht fruitig
    • Artikelnr. 9070144
    • 39,0% cacao
    • 4 x 2,5 kg Callets
    • Intense cacaosmaak, frisse toetsen van tropisch fruit
    • Artikelnr. 9070110
    • 66,8% cacao
    • 4 x 2,5 kg Callets
    • Een uitgesproken en toch ronde cacaosmaak, toetsen van frambozen en bosbessen
    • Artikelnr. 9070101
    • 67,4% cacao
    • 4 x 2,5 kg Callets
    • Rijke chocoladesmaak met toetsen van rode en gele vruchten
    • Artikelnr. 8048636
    • 70,0% cacao
    • 4 x 2,5 kg Callets
    • Typisch Zuid-Amerikaans karakter, fruitig in combinatie met koffie- en rumtoetsen
    • Artikelnr. 9070128
    • 70,4% cacao
    • 4 x 2,5 kg Callets
© Chocolade Compleet 2019

Alle rechten voorbehouden

Disclaimer