RUBY DRIPPING DONUTS
Receptencomponenten:
INGREDIËNTEN DONUTS
- 75 gram boter
- 115 gram basterdsuiker
- 50 gram eieren
- 650 gram bloem
- 350 gram volle melk
- 30 gram gist
- 2 gram zout
BEREIDING DONUTS
- Draai de boter zacht.
- Voeg basterdsuiker en eieren toe.
- Voeg bloem, volle melk en gist toe en roer goed door elkaar.
- Voeg zout toe op een lage snelheid.
- Kneed het deeg tot het glad is. Vorm een bol. Doe deze in een kom, bedekt met olie.
- Eens het deeg verdubbeld is in volume rol je het uit tot 1cm dik.
- Snij donut vormen uit en bedek met een handdoek.
- Laat gedurende 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Verwarm 1 kg zonnebloemolie voor tot 175-180°C. Frituur. Leg op keukenrol om het vet te absorberen.
- Bewaar in de ijskast aan 12°C.
INGREDIËNTEN DECORATIE
- 500 gram - Callebaut® RB1
DECORATIE
- Chocolade voorkristalliseren aan 27°C om een dikkere textuur te bekomen.
- Dip de donuts in de ruby. Lichtjes schudden wanneer ze uit de chocolade gehaald worden. Druppels kan je corrigeren met cooling spray.