LOGIN
Ruby Dripping Donuts
RUBY DRIPPING DONUTS

Receptencomponenten:
  • Donuts
  • Decoratie

INGREDIËNTEN DONUTS

  • 75 gram boter
  • 115 gram basterdsuiker
  • 50 gram eieren
  • 650 gram bloem
  • 350 gram volle melk
  • 30 gram gist
  • 2 gram zout

BEREIDING DONUTS
  • Draai de boter zacht.
  • Voeg basterdsuiker en eieren toe.
  • Voeg bloem, volle melk en gist toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg zout toe op een lage snelheid.
  • Kneed het deeg tot het glad is. Vorm een bol. Doe deze in een kom, bedekt met olie.
  • Eens het deeg verdubbeld is in volume rol je het uit tot 1cm dik.
  • Snij donut vormen uit en bedek met een handdoek.
  • Laat gedurende 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm 1 kg zonnebloemolie voor tot 175-180°C. Frituur. Leg op keukenrol om het vet te absorberen.
  • Bewaar in de ijskast aan 12°C.

INGREDIËNTEN DECORATIE
  • 500 gram - Callebaut® RB1

DECORATIE
  • Chocolade voorkristalliseren aan 27°C om een dikkere textuur te bekomen.
  • Dip de donuts in de ruby. Lichtjes schudden wanneer ze uit de chocolade gehaald worden. Druppels kan je corrigeren met cooling spray.
© Chocolade Compleet 2019

Alle rechten voorbehouden

Disclaimer