LOGIN
Trendwatching in Antwerpen
Bergen inspiratie verzameld bij onze zuiderburen
Met trots kijken we terug op de eerste Trend Tour van Chocolade Compleet. Op donderdag 5 april reisden we met bijna 50 klanten af naar Antwerpen om een fantastisch kijkje te nemen in de beste keukens van onze zuiderburen. Een verrassende omgeving, nieuwe mensen en andere praat. Het leverde bergen inspiratie op! In maar liefst 5 groepen ging de Trend Tour langs de beste bakkerijen, patissiers en chocolatiers van Antwerpen.

Zo bezochten we Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie met zijn strakke blauw-witte winkel. Met uiterste perfectie worden hier de lekkernijen verpakt in een uniek doosje. Bij Chez Clair stond er voor iedereen een éclair op het menu. De keuze is reuze, in de vrolijke en zoete winkel. Smaken variëren van 'pistache' tot 'cheescake' en van best seller 'salted caramel' tot 'mango passie'. Patisserie Lints is ooit begonnen als kleine bakkerij en na 20 jaar uitgegroeid tot dé referentie in Antwerpen voor patisserie, brood en chocoladecreaties. Deze warme bakker was de grootste winkel die we hebben bezocht en was een mooi voorbeeld van de trend blurring, waarbij chocolade, brood, patisserie, ijs, koffie en thee samenkwamen.

Tijdens de pauze kon men de eerste indrukken laten bezinken en kwamen we met de 5 groepen tezamen bij ons lunchadres. Met ruim 60 personen hebben we brasserie HOBS overgenomen en werd ons een heerlijk tweegangen-menu voorgeschoteld. Na een klein uurtje gingen we weer op pad, klaar voor en nieuwsgierig naar het middagprogramma.

Experimenteren met smaak en vorm
Wederom een grote naam in Antwerpen, we bezochten The Chocolate Line. Hier wordt volgens het motto "follow your dream" gewerkt. Een werkelijk pláátje werd geschetst bij binnenkomst, compleet met wandschilderingen uit de 18e eeuw en kroonluchters. Beleving ten top! Ook wordt goed geëxperimenteerd met smaken en gebruik gemaakt van unieke vormen voor de prachtige pralines. In een aparte ruimte wordt het verhaal van de eigenaar uitgelicht en kan men een letterlijk kijkje nemen in de keuken, of wel in de productieruimte achter glas. Last but not least, bracht de tour ons naar het kleinste winkeltje op de route: Sjokolat. Volgens de filosofie "kwaliteit boven alles!" worden er bij Sjokolat chocoladecreaties handgemaakt met minder toegevoegde suiker maar met een niet te onderschatten portie liefde!

De dag sloten we af met vrije tijd waarin men nog enkele winkels kon bezoeken, zoals de bekende Pierre Marcolini, de verfijnde Neuhaus en het Frites Atelier van Sergio Herman als guilty pleasure. De eerste Chocolade Compleet Trend Tour naar Antwerpen was een succes.

Chocolade Compleet reist naar Gent
Antwerpen was het begin, Chocolade Compleet reist verder! Ook Gent bruist namelijk van de prachtige creaties en innoverende smaken, daarom reizen we op woensdag 6 juni af naar deze inspirerende stad. De inschrijving voor de Trend Tour naar Gent is vanaf vandaag geopend! Klik daarom snel door naar de uitgebreide informatie en schrijf je in. Wees er snel bij, want vol = vol!

Met smakelijke choco-groet,
Team Chocolade Compleet
© Chocolade Compleet 2022

Alle rechten voorbehouden

Privacyverklaring
Volg ons op