LOGIN

100% eerlijke chocolade

Kwaliteit herkent u aan smaak en uiterlijk. Tópkwaliteit begint echter bij een duurzame basis: eerlijke cacaobonen. Met de chocolade van Callebaut kiest u voor unieke smaken én steunt u de cacaoboeren in Afrika via de Cocoa Horizons Foundation. U draagt direct bij aan betere opleidingen voor cacaoboeren, kinderbescherming, onderwijs, gelijke kansen voor vrouwen en verschillende gezondheidsinitiatieven. Een prachtig initiatief dat ook uw klanten zullen waarderen. U kunt communicatietools downloaden om het onderstaande verhaal ook in uw winkel te vertellen.

Chocolade compleet steunt cacaoboeren met 100% duurzame chocoladeDe basis van ontwikkeling is ONDERWIJS. Cocoa Horizons helpt bij het opleiden van cacaoboeren, zodat zij duurzaam kunnen telen, hogere opbrengsten realiseren en zo een beter bestaan voor hun familie kunnen opbouwen. De stichting faciliteert daarnaast scholen en stimuleert ouders hun kinderen naar school te laten gaan.

Veel dorpen hebben amper toegang tot schoon WATER EN GEZONDHEIDS­ZORG. Op het platteland zijn deze basis­behoeften vaak moeilijk te realiseren. Cocoa Horizons werkt samen met de boerengemeenschappen om dit te verbeteren, inclusief mogelijkheden voor zorgverzekeringen, vaccinaties en gratis medische controles.

Ook de POSITIE VAN VROUWEN heeft grote prioriteit. Cocoa Horizons betrekt hen actief bij opleidingen, administratieve werkzaamheden en bij de ontwikkeling van de agrarische bedrijven. Zo krijgen vrouwen kansen om zelfstandig een inkomen te genereren.

Cocoa Horizons neemt verschillende maatregelen om voorgoed af te rekenen met KINDERARBEID in de cacaoketen. Samen met de boerengemeenschappen en de overheid stimuleren zij de aanwe­zig­heid van kinderen op school. Ook wordt er samengewerkt om het bewustzijn van kinderarbeid aan te scherpen.

Dit hebben we al samen bereikt:


 

Duurzame cacaobonen van topkwaliteit

Joseph, vader van drie kinderen, was vroeger timmerman. Tot hij de cacaoplantage van zijn vader erfde. Doordat deze veel te weinig geld opbracht, besloot Joseph de zaken heel anders aan te pakken. Via het Cocoa Horizons trainingsprogramma leerde hij om zijn cacaobomen duurzaam te planten, te snoeien en te bemesten. Voor het eerst gaf hij iets terug aan de natuur. En een jaar later gaven de bomen al iets terug aan hem. Inmiddels levert Joseph uitstekende cacaobonen en kan hij zijn gezin prima onderhouden. Hij krijgt zelfs een kwaliteitsbonus!

Your help can expand horizons. Be part of the story!

Op de website www.cocoahorizons.org kunt u alles lezen over de werkwijze en de resultaten die Callebaut samen met de stichting heeft behaald.

© Chocolade Compleet 2022

Alle rechten voorbehouden

Privacyverklaring
Volg ons op