LOGIN
Geslaagd bezoek aan Chocolate World
Op woensdag 10 oktober reisden we af naar Chocolate World. Producent van chocolademachines en -mallen. De oorsprong van dit bedrijf ligt in 1985 en is sindsdien met sprongen gegroeid naar de huidige vorm, omzet en kennis.
 
Na een ontvangst met koffie of thee, een Brabants worstenbroodje in Veghel en een busrit naar Antwerpen werden we ontvangen bij Chocolate World met een drankje en natuurlijk wat chocolade lekkers om te proeven. Na de aftrap van het programma gingen de deelnemers in drie groepen op avontuur bij Chocolate World.

Ambacht in de productie 
Een groep startte met de rondleiding door de fabriek met als eerste stop de ‘hall of fame’. Achter de poort en een rood koord stonden een groot aantal matrijzen uitgestald. Deze zijn goud van kleur, zo zwaar als lood en ze worden gebruikt om chocolade mallen mee te produceren. Hier werd verteld over de geschiedenis van het bedrijf en over de groei die de matrijs door de jaren heen heeft gemaakt. Chocolate World heeft een capaciteit om 10.000 chocolade mallen in slechts één dag te produceren, zij maken zowel standaard mallen als maatwerk projecten. Voor dit laatste staat een tijdspad van ongeveer 3 maanden, uiteraard afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de mal. We doorlopen hierna het proces van het maken van de mal en ook zien we kort de werkplaats waar de chocolademachines worden gemaakt. Onder de deelnemers leeft verbazing en bewondering voor de grote mate van handarbeid en ambacht bij de productie van iedere matrijs en elke machine.

Uniek effect met alledaagse voorwerpen
Ronde twee is de demonstratie van chocoladechef Bram Hullebroeck. Hij geeft een aantal handvatten voor het gebruik van de mallen en het effect wat je daarvan direct terugziet in het chocoladeproduct. Stap voor stap laat Bram zien hoe je in een handomdraai een speels en uniek effect kunt creëren op je bonbon. Technieken met gebruik van poeder, vegen, deppen en draaien komen voorbij. Hij haalt zijn inspiratie uit alledaagse voorwerpen; zo komt er een zelfs een schuursponsje voorbij.

Strikken tot cadeautje
Na een lunchpauze en een eerste glimp in de winkel met ruim 1.500 mallen, gaan we door met het derde deel van het programma. Accountmanager Carla Maquiné van Beko Verpakkingen verwelkomt de groep met een ruim assortiment aan chocoladeverpakkingen. Ruim in diversiteit maar ook in toepassingsmogelijkheden, van geschenkdoos tot presentatiekubus. Eenieder kreeg een bonbonbox om te vullen met pralines en vervolgens naar eigen voorkeur te strikken. Carla liet het speelse effect zien door het gebruik van twee verschillende linten met als resultaat een gegarandeerd cadeautje. Als finishing touch stelt zij de diamantzak met goudkarton voor om het geheel als totaalplaatje te kunnen presenteren in de winkel.
 
Aan het eind van de dag shopten de klanten tassen maar ook dozen vol aan mallen of chocoladegereedschap. Na nog een drankje en een gezellig samenkomen van chocoladeliefhebbers zijn we voldaan de bus weer ingestapt terug naar Nederland.
 
Bedankt allemaal voor de geslaagde dag bij Chocolate World en tot een volgend bezoek of nog te plannen trip!
© Chocolade Compleet 2022

Alle rechten voorbehouden

Privacyverklaring
Volg ons op