LOGIN
Nieuwe World Chocolate Master bekend
De Zwitserse patissier Elias Läderach mag met trots de titel World Chocolate Master dragen. Hij legde het in de eindstrijd af tegen de Fransman Yoann Laval (2) en de Amerikaan Florent Cheveau (3). Aan de finale deden tien finalisten mee, welke een ‘Fresh Patisserie of Futropolis’ en een ontwerp van de ‘City of Tomorrow’ moesten creëren. Elias (29) wist met overtuiging de winst van de finale naar zich toe te trekken. Naast de titel wist de Zwister ook vier van de zeven verdere prijzen te winnen: voor chocolade showstuk, chocolade snack to-go, chocolade design en chocolade bonbon.

De Nederlandse kandidaat Patrick de Vries (25), patissier bij bakkerij Koopmans, begon aan het WCM-avontuur als jongste kandidaat van alle twintig deelnemers. Anderhalf jaar geleden won hij de nationale voorrondes, waarna hij vrijwel direct begon aan de intensieve voorbereiding voor het prestigieuze patisserie-event, gehouden in de Franse hoofdstad Parijs. Hij ging daarin op zoek naar verrassende smaken en vernieuwende structuren om de internationale vakjury te overtuigen. Het thema Futropolis moest terug te zien zijn in de keuze voor ingrediënten, smaakcombinaties, vorm en presentatie van het showstuk, de chocolate travel-cake, de chocolate bar of the future, een chocolate snack to-go en een bonbon. Dit traject leidde in Parijs tot spectaculaire creaties van zijn kant. Zijn showstuk werd helaas niet wat hij ervan had gehoopt, waar hij al wel verwachtte dat dit niet zijn sterkste onderdeel zou zijn. Juryvoorzitter Frank Haasnoot - zelf winnaar van de WCM in 2011 - sprak extra namens de hele jury waardering uit voor de bapao van Patrick. Toch mocht het niet baten. Patrick kon zich helaas net niet onder de tien finalisten scharen van de World Chocolate Masters 2018.
© Chocolade Compleet 2018

Alle rechten voorbehouden

Disclaimer