LOGIN
Laat je inspireren met Ruby RB1
Callebaut's bijzondere vierde chocoladesoort Ruby RB1 verovert snel vele harten. De chefs van Callebaut delen onderstaande tips om de natuurlijke kleur en smaak van ruby chocolade te behouden in de inspirerende chocoladerecepturen. Ruby RB1 onthult haar unieke eigenschappen namelijk alleen door zorgvuldig de zuurtegraad in het recept te beheren.

Pure toepassingen
De subtiele ruby kleur en smaak komen het best tot hun recht in pure toepassingen, zoals repen, bonbons, pindarotsen, chocolade lolly’s of gedipte koekjes en donuts.

Mengen met vloeistoffen
Indien Ruby RB1 wordt gemengd met vloeistoffen op vet- of waterbasis zal de smaak en kleur afnemen. Combineer daarom recepturen als mousse, ijs, cremeux, ganache of saus met fris-zure componenten zoals fruitpuree of limoensap. We adviseren daarnaast om roodgekleurde ingrediënten toe te voegen, zoals rode bietenpoeder, gedroogde bloemblaadjes (rozen of hibiscus) of Mona Lisa® Power Flowers™ om de ruby kleur te ondersteunen.

Do's
Ruby RB1’s unieke smaak en kleur nodigt uit tot prachtige food-pairings. Enkele experimenten van chefs bewezen al dat RB1 uitzonderlijk goed past bij bijvoorbeeld Rosé Champagne, Kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals (blauwe) kaas of kaviaar. Bewaar uw Ruby creaties luchtdicht en op een geurloze, droge en donkere plek.

Dont's
Ruby RB1 is niet geschikt voor bakrecepturen, zoals: brownies, koekjes etc.
© Chocolade Compleet 2018

Alle rechten voorbehouden

Disclaimer